Încasări în creștere în parcările cu plată

0
30

Încasările societăţii Eltrans din parcările cu plată sunt în creştere. Astfel, dacă luna septembrie a fost încheiată cu 23.000 de lei, la finele lunii octombrie încasările au fost de 52.000 de lei. Aici intră sumele din parcometre, banii aferenţi plăţilor prin SMS-uri şi costul abonamentelor. „Până acum am eliberat 120 de abonamente lunare. Numărul SMS-urilor aproape că s-a dublat. Dacă la finele lunii septembrie era 1400, la sfârşitul lunii octombrie a ajuns la 2200. Se pot achiziţiona abonamente şi prin card, cu ajutorul platformei Tpark. Se intră pe platformă, se alege opţiunea plata prin card, se introduc datele personale o singură dată şi apoi se achită prin card, ori parcarea pentru o oră, o zi, sau abonamentul lunar”, a declarat Bogdan Buhăianu, director tehnic în cadrul Eltrans.

Potrivit oficialului, zilnic sunt blocate roţile a 12 – 14 maşini. „Avem trei operatori în teren. O blocare ia destul de mult timp şi nu ne abatem de la regulament. Colegii merg prin parcări, verifică maşinile şi, în cazul în care constată că există maşini parcate pentru care nu s-a plătit taxa, aşteaptă 15 minute şi după aceea cheamă Poliţia Locală. Până ajunge echipajul de la Poliţia Locală, e posibil ca unii şoferi să revină la maşini şi să plece din acea zonă”, a mai explicat Bogdan Buhăianu.

Pentru deblocarea maşinii, în caz de neplată a taxei de parcare, şoferul plăteşte 37 de lei, la care se adaugă amenda aplicată de Poliţia Locală. Potrivit regulamentului aprobat de consilierii municipali, amenda variază între 100 şi 500 de lei, însă, în condiţiile în care se achită amenda în termen de 15 zile, se plăteşte jumătate din suma minimă, respectiv 50 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.