Halucinant. Locuitorii dintr-un sat din Botoșani au aflat că aparțin de primării diferite – Buletine diferite pentru aceeași casă

0
44

Situație incredibilă în județul Botoșani. Locuitorii din satul Balta Roșie au aflat că aparţin de două primării. O jumătate dintre ei aparțin de Primăria Flămânzi, iar cealaltă jumătate de comuna Copălău. Ei sunt despărțiți de unica stradă din sat în săteni și orășeni, chiar dacă nu au nici canalizare, nici electricitate. 

Două primării se bat pe un sat din județul Botoșani, sărac şi rupt de civilizaţie. Locuitorii din Balta Roșie au aflat că aparţin acum de Primăria Flămânzi, dar și de comuna Copălău. Sunt și avantaje și dezavantaje, pentru cei care au domiciliu în comuna Copălău taxele sunt mai mici, iar cei care au reședința în orașul Flămânzi plătesc taxe mult mai mari, relatează Realitatea PLUS.

Oamenii spun că în Flămânzi, acum, sunt doar trei case, în acte, restul aparținând de Copălău, scrie monitorulbt.ro.

Săraci şi rupţi de civilizaţie, cu electricitate numai în zile însorite, locuitorii satului Balta Roșie din judeţul Botoșani au aflat că aparţin de două primării.

Imagine

Autoritățile caută soluții pentru a reunifica această comunitate.

Primarul din Flămânzi, oraș – Dan Oloeriu spune că „din datele pe care le avem noi avem două proprietăți/case cu trei familii, un total de șapte membri care au rămas pe raza localității Flămânzi. Practic aceste persoane plătesc taxele și impozitele la Flămânzi, iar restul la Copălău”.

Imagine

Descoperirea au făcut-o, în urmă cu câţiva ani, reprezentanţii celor două primării.

„La delimitarea făcută de OCPI am constatat că drumul care tranzitează Prisăcaniul și ajunge la Balta Roşie este limita dintre Copălău și Flămânzi. Deci tot ce este partea stângă înseamnă comuna Copălău, iar partea dreaptă Flămânzi. Din datele pe care le avem noi avem două proprietăți/case cu trei familii, un total de șapte membri care au rămas pe raza localității Flămânzi. Practic aceste persoane plătesc taxele și impozitele la Flămânzi, iar restul la Copălău ”, a mai spus primarul oraşului Flămânzi, Dan Oloeriu, potrivit monitorulbt.ro.

Principalele probleme ale oamenilor au fost uitate de cei pe carte îi votează la 4 ani. Oamenii nu au nici măcar electricitate. 

Sursă Foto: Monitorul de Botoșani

Sursa: Realitatea de Botosani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.