Fond de salarii majorat în primăria Botoșani din cauza majorării salariului minim

0
52

Majorarea salariului minim pe economie va însemna, la nivelul Primăriei Botoşani, o creştere a fondului de salarii de aproximativ zece milioane de lei.

„Dacă salariul minim creşte de la 1 decembrie, sau de la 1 ianuarie, cam tot aceea este, pentru că o majorare a salariului minim înseamnă şi o indexare a tuturor salariilor, cu un coeficient conform legii. Faptul că acest guvern în generozitatea lui a dat şi o lege care prevede să asigurăm şi normă de hrană pentru toţi salariaţii din primărie, care e undeva la două salarii minime, din calculele noastre ar însemna o creştere a fondului de salarii pentru anul 2019 cu aproape zece milioane de lei”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Potrivit edilului, dacă în 2018 fondul de salarii (respectiv drepturile salariale pentru funcţionarii din primărie, Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, Serviciul Voluntar de Urgenţă, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, Direcţia de Asistenţă Socială, Poliţia Locală, Teatrul „Mihai Eminescu”, Teatrul „Vasilache”, Filarmonica şi Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement) înseamnă 47, 527 de milioane de lei, la anul, luând în calcul un salariu minim de 2.050 de lei, se va ajunge la  57,484 de milioane de lei.

„Noi avem un buget de 91 de milioane de lei, iniţial. De acolo plecăm la început de an şi numai salariile ar fi de 57 de milioane de lei. Se anunţă vremuri destul de grele şi dacă nu se va lua o decizie în ceea ce priveşte impozitul pe venit, nu ştiu, ori ni se dă o cotă mai mare, nu 41,75%, ci 66%, cum am propus prin Asociaţia Municipiilor din România, dacă nu ni se dau înapoi marii contribuabili şi contribuabilii mijlocii, deoarece produc în Botoşani şi să îşi plătească aici impozitele, situaţia va fi foarte complicată. La finele lunii septembrie aveam un deficit de 21% la impozitul pe venit faţă de anul trecut, dată fiind scăderea de la 16% la 10%, iar până la sfârşitul anului cred că ne ducem undeva la 25%, la aproximativ 20 de milioane de lei în minus, aşa cum am socotit iniţial”, a explicat primarul municipiului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.