Festival de datini și obiceiuri cu peste 2000 de oameni la Pomârla

0
16

Primăria comunei Pomârla a organizat în ultima zi din 2018 un eveniment cultural la care au participat aproximativ 2000 de oameni din Nord-Vestul județului Botoșani.

Odată cu realizarea amfiteatrului Gică Grădinaru, în fiecare an, pe 31 decembrie, se organizează câte un festival de datini și obiceiuri, festival la care participă ansambluri din județul Botoșani și nu numai. Evenimentul organizat ieri a adunat aproximativ 2000 de oameni dornici să revadă tradițiile și obiceiurile de iarnă. Au urcat pe scenă Căiuții din Pomârla, Ansamblul Pelinița din Republica Moldova, Banda Olinescu din Dorohoi, Banda Trestiana, Căiuții din Broscăuți, Banda Șendriceni și Fetele din Botoșani.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, spune că în următorii doi ani se vor organiza evenimente de mult mai mare amploare.

„Comuna Pomârla rămâne în top în ceea ce privește organizarea de evenimente culturale. Alături de Vorona, comuna Pomârla păstrează datinile străbune. Amfiteatrul Prof. Gică Grădinaru a fost arhiplin ieri iar oamenii au fost încântați de ce au văzut. Amplificăm manifestările culturale în următorii doi ani deoarece 2020 va fi un an de referință pentru comunitate. Pomârla va împlini 600 de ani de atestare documentară”, a spus Dumitru Chelariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.