Deschiderea Parcului de agrement Cornișa se amână pentru 2019

0
37

Aproape 20 de milioane de euro s-au investit în Parcul de agrement Cornișa dar niciunul dintre obiective nu a devenit funcțional și nici nu sunt șanse să fie până la sfârșitul acestui an. 

Potrivit reprezentanților primăriei, recepția obiectivelor din Parcul de agrement Cornișa s-a finalizat. De acum, trebuie o aprobare a Consiliului Local pentru transferul lor către Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement, care va administra acest parc de agrement. Ulterior, trebuie obținute avizele de funcționare pentru patinoar, piscine și celelalte obiective și abia ulterior locuitorii municipiului vor putea avea acces.

„Din câte am înțeles, acum se lucrează la documentația care va sta în spatele hotărârii de Consiliu Local, prin care se va preda investiția din Parcul Cornișa către DSPSA. După ce se predă către DSPSA, intrăm în procesul de avizare al obiectivelor. Colegii mei au discutat la instituțiile de la care trebuie să obținem avizele. Avem nevoie de procesul verbal de recepție și de actele pe care trebuie să le întocmim. Poate vom avea surpriza să le găsim gata avizate”, a spus Eugen Țurcanu, directorul DSPSA Botoșani.

Lucrările la parcul Cornișa au fost finalizate dar încă nu s-a rezolvat problema canalizării și a alimentării cu apă. Eugen Țurcanu, directorul DSPSA, spune că există o reticență din partea conducerii Nova Apaserv.

„Și în zona de apă-canal am observat o reticență din partea conducerii Nova Apaserv. De parcă ne-ar face o mare favoare. Ne-au spus că noi nu suntem un client important pentru ei. Am fost la o discuție cu staff-ul Nova Apaserv, mi-au spus: ce consumați dumneavoastră nu reprezintă pentru noi o așa mare chestie. Avem nevoie de racordul la apă și apoi să rezolvăm partea de canalizare. Deocamdată s-a găsit soluția cu vidanjarea dar e o soluție de compromis. Până deschidem zona de apă, trebuie rezolvată și această problemă. Atitudinea lor nu mi se pare normală, suntem toți botoșăneni, este un obiectiv major în care se va consuma multă apă. Se pare că patima politică le-a întunecat mintea. Să încerce să pună interesele botoșănenilor pe primul loc și abia apoi patima politică”, a mai afirmat directorul DSPSA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.