Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele șoferului care a provocat accidentul de ieri, care a avut loc pe drumul Botoșani – Tg. Frumos și care s-a soldat cu un mort și șapte răniți.

Reamintim că ieri, un bărbat de 51 de ani care se deplasa cu autoturismul pe drumul european DE 58, pe direcţia Botoşani-Flămânzi, nu a adaptat viteza de deplasare la un carosabil acoperit cu zăpadă, împrejurare în care a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un autovehicul pentru transport persoane, condus regulamentar de un bărbat de 34 de ani.

În urma impactului a rezultat decesul unei femei de 35 de ani si vătămarea corporală a conducătorului auto de 51 de ani, a unei femei de 38 de ani şi a două minore, de 7 şi 6 ani, toţi pageri în autoturism.

De asemenea, trei pasageri din vehiculul de transport persoane, cu vârste de 15,16 şi 59 de ani au suferit vătămări corporale.

Toate victimele au fost transportate la unitatea medicală pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, rezultatele fiind negative.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din cuplă şi vătămare corporală din culpă, în vederea luării măsurilor legale.

Rămâne de văzut dacă anchetatorii vor extinde cercetările și vor fi puși sub acuzare și administratorii acestui drum național.

Articolul precedentUtilaj de deszăpezire răsturnat pe marginea drumului FOTO
Articolul următorDeschiderea Parcului de agrement Cornișa se amână pentru 2019