Consiliul Județean pompează 3 milioane de lei în Nova Apasev

0
41

Nova Apaserv, operatorul de apă din județul Botoșani, are din ce în ce mai mari probleme financiare, a acumulat datorii iar din punct de vedere al încasărilor situația nu este prea bună.

Pentru a nu risca insolvența operatorului de apă, șefii Consiliului Județean au anunțat că vor plăti 3 milioane de lei către Nova Apaserv pentru a salva pe moment societatea.

„Se lucrează la documentația pentru recapitalizarea Nova Apaserv și sperăm să ținem pe linia de plutire această societate a Consiliului Județean. M-am interesat și în celelalte județe. În afara celor din Iași, Cluj, Constanța, Ploiești, care funcționează în mod corespunzător, celelalte județe au aceleași probleme ca noi. Sunt pierderi foarte mari de apă, conductele sunt vechi și trebuie înlocuite printr-un program de investiții. Mai este parte de personal. Este un consiliu de administrație la Nova Apaserv care gestionează activitatea de la Nova Apaserv. Nu ar trebui disponibilizați oameni ci ar trebui mutați de la indirect productivi la direct productivi. Mai este partea de dotări. Trebuie să se doteze cu utilaje pentru a putea interveni eficient la avarii”, a declarat Costică Macaleți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.