CN Cros Botoșani. Ancuța Bobocel a devenit campioană națională și se pregătește pentru o medalie la Europene

0
63

Botoșaniul a găzduit în premieră Campionatul Național de Cros pentru seniori, tineret și juniori 1. Peste 100 de atleți legitimați la cluburile din România au venit la Botoșani pentru a cuceri o medalie și pentru a se califica la Campionatul Balcanic, competiție care va avea loc peste două săptămâni, tot la Botoșani.

Vedeta competiției a fost Ancuța Bobocel care a concurat la Jocurile Olimpice din 2008 și 2012 și la Campionatul Mondial de Atletism în 2007 și 2009. Atleta legitimată la CSU Craiova a câștigat fără emoții proba de 8000 de metri, devenind campioană națională la cros. Ancuța Bobocel nu va concura la Balcaniada de cros ci se va menaja pentru Campionatul European de la începutul lunii decembrie.

„Sunt foarte bucuroasă că am participat la acest Campionat Național. S-a făcut făcut o tradiție să alerg la campionatul național. Campionatul European ne așteaptă în decembrie. Emoțiile sunt constructive chiar și la un campionat național, te motivează, vezi la ce nivel te afli înainte de un concurs de obiectiv, un antrenament bun am reușit astăzi. Așteptăm să reprezentăm România la această ediție importantă de campionat european. Din păcate, nu o să pot veni la Balcaniadă pentru că am o mică accidentare la gleznă. Campionatul European este mult mai important și vreau să ajut  echipa. Sper să punctez bine la individual. Sunt la un nivel de pregătire bun, am avut progrese foarte frumoase la 10.000 și 5.000 metri. Cred că la Europenele de cros, în proba de 8.000 metri va fi bine. Eu cred că avem șanse să obținem o medalie cu echipa, ținând cont că în ultimii doi ani am luat argint și bronz. Important ca fetele să fie sănătoase și cu siguranță vom reprezenta România cum putem noi mai bine”, a spus Ancuța Bobocel.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.