Cetățeni în pericol de a fi amendați pentru că nu s-au racordat la sistemul de apă care nu există

0
33

Primăriile din județul Botoșani au început să fie vizitate de către reprezentanții Gărzii de Mediu iar primarii au aflat că trebuie să aplice sancțiuni cetățenilor pentru că nu s-au racordat la apă și canalizare.

Cetățenii s-ar fi racordat dar nu aveau la ce pentru că sistemele de apă și canalizare nu există. Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, spune că vor mai trece mulți ani până când problema va fi rezolvată.

„Ieri am fost vizitat de către Garda de Mediu care mi-a lăsat o scrisoare foarte frumoasă în care spune că având în vedere declanșarea procedurii de infrigement pentru România, trebuie să luăm niște măsuri. Noi trebuie să dăm amenzi la diferite entități de pe raza comunei și inclusiv cetățenilor pentru că nu se racordează la apă și canalizare. Suntem într-un teatru de păpuși în care sistemele autorizate lipsesc cu desăvârșire. Sistemele de apă și canalizare sunt o mare, mare problemă. La Botoșani lipsesc acele acumulări, lipsesc investițiile majore care ar permite conectarea comunităților. Cetățenii nu au la ce să se racordeze și nu vor avea încă mulți ani. Am bani în cont de un an de zile și încă nu știu dacă în următorii doi ani voi reuși să oblig cetățenii să se racordeze”, a precizat Dumitru Chelariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.