Casă abia terminată distrusă de flăcări la Mesteacăn

0
46

O casa, construita recent, a fost cuprinsa de flăcări in noaptea de vineri spre sâmbătă, cel mai probabil ca urmare a unui scurtcircuit. Când s-a produs incendiul, tânărul care locuia în clădire, nu era acasă.

Flăcările nu au fost văzute nici de părinții lui, care erau într-o alta clădire, în aceeași curte. Alarma s-a dat puțin înainte de ora 23.00, de către un cetățean care trecea cu mașina prin zona și a observat incendiul. La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu trei autospeciale cu apă și spuma si o ambulanta SMURD, dar și pompierii voluntari din comuna Corni, cu o autospeciala cu apa și spuma.

La sosirea forțelor de intervenție, ardeau acoperișul casei pe o suprafață de cca. 150 m.p., bunurile dintr-o camera, existând posibilitatea de propagare a flăcărilor la întreaga construcție, dar și la alte clădiri din gospodărie. Pentru stingerea incendiului și inlaturarea efectelor au intervenit 17 pompierii militari și voluntari, aproape cinci ore. 

Evenimente ca cel descris anterior pot fi prevenite, dacă:

 Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

 Nu interveniţi asupra contorului electric;

 Nu utilizaţi receptoare electrice neomologate;

Utilizaţi doar siguranţe calibrate la tabloul electric din locuinţă;

 Verificaţi periodic cablurile de alimentare ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

Amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede; majoritatea accidentelor de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau în contact cu apă;

Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului;

Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei de utilizare, cu personal autorizat;

 Orice modificare a instalaţiei de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de personal autorizat.

Sursa: Realitatea de Botosani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.