Polițiștii botoșăneni au fost solicitați să intervină după ce un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost amenințat cu un pistol. Bărbatul era pe strada Vârnav iar la un moment dat a atenţionat un tânăr care aruncase pe jos un ambalaj.

Tânărul a scos o armă din buzunarul hainei şi a îndreptat-o către bărbat. Echipajul de poliţie ajuns la locul solicitării și a identificat un tânăr de 19 ani, din municipiul Botoşani, care avea asupra sa o replică de airsoft, care a fost ridicată de către poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase în vederea continuării cercetărilor.

În acest context, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că replica respectivă nu face parte din categoria armelor supuse autorizării conform prevederilor Legii 295/2004. Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.

Totodată, pe numele său a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ameninţare, în vederea luării măsurilor legale.

Articolul precedentValeriu Iftime: „Dacă ne băteau și ăștia, chiar trebuia să dăm foc la club”
Articolul următorPolițiștii botoșăneni au descins în cartierul ANL Cismea din Botoșani FOTO