Bancnote false de 50 euro și 100 lei descoperite în Botoșani și Suceava

0
19

Mai multe bancnote de 50 euro și 100 de lei au fost plasate în județele Botoșani și Suceava în ultimele două luni de către o grupare de indivizi din orașul Rădăuți. În urma reclamațiilor apărute, procurorii DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată au declanșat o anchetă.

În această dimineață, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Botoşani și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava, în cadrul unei acţiuni care vizează combaterea falsului de monedă.

Potrivit anchetatorilor, există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iulie 2018, pe raza jud. Suceava s-a constituit o grupare infracţională organizată formată din mai mulţi membri care s-au asociat în baza unor înţelegeri prealabile în vederea obţinerii unor profituri ilicite, prin săvârşirea infracţiunilor  de constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organiza, punerea în circulaţie de monedă străină falsificată, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înșelăciune, desfăşurând activităţi de plasare de bancnote euro contrafăcute din cupiura 50 de euro și 100 lei pe raza județelor Suceava și Botoșani.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 7 persoane pentru comiterea infracţiunilor sus menţionate iar în urma activităţilor desfăşurate 10 persoane au fost conduse pentru audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.