105 ani de la nașterea Patriarhului Teoctist VIDEO

0
80

Astăzi se împlinesc 105 de la nașterea Patriarhului Teoctist, cel care mai bine de două  decenii a condus Biserica Ortodoxă Română. Autoritățile comunei Stăuceni au organizat o serie de manifestări de comemorare a Patriarhului Teoctist.

Manifestările au debutat în această dimineață la Biserica Nașterea Maicii Domnului din localitatea Victoria, biserică ctitorită de Patriarhul Teoctist. Un sobor de preoti a oficiat slujba iar preotul Petru Fercal a vorbit despre viața și contribuția Partiarului Teoctist la dezvoltarea ortodoxiei în România.

Dupa slujba oficiată la biserica din Victoria, toți cei prezenți au venit la casa memorială din satul Tocileni unde au continuat manifestările de comemorare a Patriarhului Teoctist.

Patriarhul Teoctist s-a născut la data de 7 februarie 1915 în localitatea Tocileni din  județul Botoșani, fiind al zecelea copil al familiei Arăpașu. A petrecut o perioadă din copilărie la Mănăstirea Sihăstria Voronei după care a urmat cursurile Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț și Facultatea de Teologie la București. A fost episcop și mitropolit al Olteniei, mitropolit al Moldovei și Sucevei iar din 1986 a fost patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Patriarhul Teoctist a încetat din viață la data de 30 iulie 2007.

ImagineImagineImagine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.