Zona metropolitană Botoșani se destramă. Comunele se retrag din cauza lipsei proiectelor

0
59

Zona metropolitană Botoșani s-a dovedit un proiect eșuat. La constituire, s-a vorbit de strategii de dezvoltare, de atragere de milioane de euro, de investiții.

Din februarie 2014 și până în prezent, singura realizare a fost „achizitia pe Bursa Româna de Mărfuri a energiei electrice pentru consum public la nivelul celor 9 entități administrativ-teritoriale: mun. Botosani, orasul Bucecea, comunele Baluseni, Curtesti, M. Eminescu, Rachiti, Roma, Stauceni si Vladeni. Achiziția „la pachet” a cantității de 7900MWh a însemnat pentru bugetele asociației Zonei Metropolitane Botoșani economii de peste 300.000 lei. Achiziția a fost încheiată pentru perioada 1.07.2016 – 30.06.2017″.

Văzând că plătesc anual contribuțiile către zona metropolitană și nu se realizează niciun proiect serios, primarii au început să renunțe. Un exemplu este comuna Stăuceni. Anual a plătit câte 18.000 lei dar nu a avut niciun beneficiu.

„Noi am ieșit din zona metropolitană. S-a bătut pasul pe loc atâția ani. Zona metropolitană a fost constituită în ideea de a ne dezvolta, de a atrage proiecte. Patru-cinci ani nu s-a făcut nimic. Am discutat cu domnul Egner de mai multe ori. Contribuția primăriei Stăuceni era de 18.000 lei pe an la zona metropolitană. Cu acești bani puteam face alte lucrări în comună”, a spus Cozmin Epuraș, viceprimarul comunei Stăuceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.