Zeci de botoșăneni vor deveni volunari ISU

0
62

Alți 36 de botoşăneni se pregătesc să participe la misiuni alături de echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), în cadrul proiectului naţional “Salvator din pasiune”. Aceștia se alătură celor 100 de voluntari care participă deja la acțiunile de intervenție împreună cu pompierii botoșăneni.

Derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă începând cu luna mai a anului 2016, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

Astfel, în perioada 16 – 24 februarie a.c., la sediul ISU Botoşani se desfăşoară cursul introductiv privind structura, misiunile şi atribuţiile instituţiei. În perioada 02 – 10 martie, voluntarii vor parcurge noţiunile de prim ajutor de bază susţinute de către formatorii din cadrul inspectoratului aşa încât, la finalul cursurilor, ei să fie în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat pentru a fi angrenaţi în diverse acţiuni de intervenţie, ajutor umanitar şi popularizare a mesajului preventiv. „Cu vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani, voluntarii botoşăneni provin din toate categoriile socio-profesionale – elevi, studenţi, funcționari publici, etc. – fapt ce confirmă interesul pe care opinia publică îl acordă pregătirii şi intervenţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă”, a subliniat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoşani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.