Filarmonica Botoşani organizează astăzi, de la ora 18:30, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor un concert extraordinar cu muzică sud-americană. Orchestra simfonică va interpreta duete de largă popularitate, muzică sud-americană, arii şi canţonete. La pupitrul instrumentiştilor botoşăneni va sta dirijorul argentinian Ramiro Arista, care a mai condus orchestra simfonică locală şi în anii trecuţi. De asemenea, pe scenă vor urca soprana Mediana Vlad şi tenorul Bogdan Lupea.

Mediana Vlad este licenţiată a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, unde a absolvit şi cursurile de master şi a obţinut, în 2010, titlu de doctor în muzică. A urmat, de asemenea, cursuri de măiestrie sub îndrumarea sopranei Mariana Nicolesco şi a studiat muzică americană, cu specializare în musical, la Moravian College, Bethlehem, Pennsylvania, SUA. A colaborat cu Studioul Experimental de Operă şi Balet al Operei Naţionale Române, cu Teatrul Bulandra, Teatrul Excelsior şi filarmonici din ţară. A susţinut spectacole la Opera Comică pentru Copii şi concerte pe scena Atheneului Român, a Radiodifuziunii Române şi a participat la Festivalul Internaţional „George Enescu”, la MozartFest, Festivalul Internaţional de Muzică Barocă sau Bucharest Music Film Festival. A obţinut premii la Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclee” şi la Concursul „Mihail Jora”.

Licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Secţia Canto, tenorul Bogdan Lupea este angajat ca solist vocal la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”şi Opera Comică pentru Copii. Deşi a studiat vioara încă de mic copil, arta cântului a constituit chemarea sa artistică începând să studieze tehnica vocală la Liceul de Muzică „Dimitrie Cuclin” din Galaţi. În devenirea sa artistică şi-au spus cuvântul maeştrii: tenorul Răzvan Săraru, soprana Eleonora Enăchescu şi tenorul Ionel Voineag.

Articolul precedentSecretarii orașelor și comunelor din județ și-au ales reprezentanții
Articolul următorZeci de botoșăneni vor deveni volunari ISU