Veste bună pentru botoșăneni. Unul dintre cele mai importante drumuri naționale a primit finanțare

0
83

Lucrările de modernizare a drumului național Botoșani – Ștefănești vor demara anul viitor. Deși inițial nu era prins în bugetul pe 2020, până la urmă s-au alocat banii pentru demararea proiectăriiși execuției.

Deputatul Cristian Achiței a făcut un amendament și a solicitat alocarea unei sume pentru acest drum național astfel încât să fie semnat contractul și să demareze proiectarea. În această seară, parlamentarul liberal a anunțat că amendamentul a trecut și că în mod cert vor demara lucrările în cursul anului viitor.

“Sunt bucuros că guvernul PNL condus de Ludovic Orban a acceptat astăzi amendamentul pe care l-am formulat privind deschiderea în Legea Bugetului de Stat pe 2020 a fișei de buget pentru modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești. Concret, obiectivul de investiții va beneficia în 2020 de credite de angajament în sumă de 260.000 mii lei și de credite bugetare în sumă de 2.000 mii lei.

Am reparat astfel, după doar o lună și jumătate de guvernare, nedreptatea făcută botoșănenilor de guvernele PSD, care nu au alocat, timp de trei ani, niciun leu acestei investiții vitale pentru județ.

Sunt în drum spre casă, după o zi grea de lucru în parlament, dar sunt fericit că eforturile pe care le-am făcut în toți acești ani pentru infrastructura rutieră botoșăneană încep să dea roade concrete. Țin să le mulțumesc pentru acest pas uriaș înainte prim-ministrului Ludovic Orban, viceprim-ministrului Raluca Turcan și ministrului Transporturilor Lucian Bode, ca și tuturor colegilor liberali.
Sunt, pe de altă parte, scârbit de maniera în care propaganda pesedistă a înțeles să se manifeste în aceste zile, mințindu-i grosolan pe botoșăneni”, este mesajul deputatului Cristian Achiței.

După semnarea contractului, câștigătorul licitației are șase luni termen pentru realizarea proiectului tehnic după care trebuie să demareze lucrările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.