Un primar PSD a trecut la ALDE și va candida la Primăria Botoșani

0
79

Conducerea ALDE Botoșani a început pregătirile pentru alegerile locale din iunie 2020 și deja a stabilit candidații pentru Primăria Botoșani și Primăria Dorohoi.

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că această formațiune politică va avea candidați la majoritatea primăriilor din județul Botoșani dar există și varianta susținerii unor candidați de la PSD și PNL.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii, 70% suntem hotărâți să mergem singuri în alegeri dar nu excludem să avem înțelegeri în ceea ce privește obținerea unei majorități și susținerea unui candidat. La Dorohoi, candidatul nostru este domnul viceprimar Lucian Topalagă. Dacă o să se impună o analiză, în cadrul unei discuții cu PNL sau PSD, putem lua în calcul să fie susținut cel mai bine plasat, la candidatura de primar. Celălalt să meargă la poziția de viceprimar”, a spus Florin Țurcanu.

Dacă la Dorohoi era previzibilă candidatura lui Lucian Topalagă, surpriza a venit la primăria municipiul Botoșani. Candidatul ALDE este un membru PSD. Lucian Borfotină este un om de afaceri botoșănean care în 2016 a câștigat alegerile pentru funcția de primar al comunei Cristești. Între timp, el a decis să plece din PSD și să candideze la primăria Botoșani din partea ALDE.

Florin Țurcanu a anunțat că încă mai poartă discuții cu Cătălin Flutur și ar fi dispus să-l susțină la alegerile de anul viitor, cu condiția ca Lucian Borfotină să fie ales viceprimar.

“Primarul comunei Cristești, începând de astăzi, s-a alăturat echipei noastre. El va prelua coordonarea organizației municipale, împreună cu președintele Liviu Rădășanu. Își asumă candidatura pentru postul de primar al municipiului Botoșani. Am disponibilitatea să susțin candidatura actualului primar Cătălin Flutur, dacă dumnealui o să considere că avem o echipă puternică. Putem lua în calcul o înțelegere, Cătălin Flutur să meargă la funcția de primar iar Lucian Borfotină la viceprimar. Dacă nu, noi vom merge separat în alegeri. Am discutat cu Cătălin Flutur dar este prematur să negociem”, a mai spus Florin Țurcanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.