Mâine seară, de la ora 18:30, Filarmonica Botoşani va găzdui un concert de vioară.

Solistă va fi violonista Mădălina Ivancia, iar instrumentiştii botoşăneni vor fi conduşi de la pupitru de dirijorul Petronius Negrescu.

În program vor fi lucrări semnate de Piotr Ilici Ceaikovski, şi anume „Concertul pentru vioară şi orchestră în re major, op. 35” şi „Simfonia a IV-a în fa minor, op. 36”.

Tânăra violonista ieşeană Mădălina Ivancia impresionează prin virtuozitate. A început studiul viorii la vârsta de şase ani, anunţând încă de atunci un talent cu totul aparte, dar şi o vădită deschidere spre studiu, atuuri ce aveau să îi aducă de-a lungul anilor numeroase premii la concursuri de interpretare instrumentală, aplauze şi aprecieri din partea publicului şi a criticii de specialitate. Probabil că în cazul ei se poate vorbi despre moştenire genetică, aproape toate rudele sale având de a face cu muzica simfonică.

Petronius Negrescu, nume real Petronius Vasile Acioscîrlănoaei, este un contrabasist român de jazz şi dirijor de muzică clasică.

Din anul 2000, s-a dedicat în mare parte artei dirijorale, parcurgând etape de studiu în particular, de masterat şi de doctorat, avându-i ca profesori pe: Petru Andriesei, Cristian Brâncuşi, Dumitru Goia. A mai studiat cu maeştrii: Petru Oshanitsky, Sabin Pautza, Larry Livingston, Ilarion Ionescu Galaţi, Valentin Doni.

Ca dirijor, a susţinut concerte cu orchestrele Filarmonicilor din: Arad, Timişoara, Cluj, Bacău, Botoşani, Iaşi, a Teatrului Muzical „N. Leonard” din Galaţi, şi a Teatrului de Operetă din Kiev.

Articolul precedentAmbulanță în flăcări din cauza unui scurtcircuit
Articolul următorȘedință extraordinară a Consiliului Municipal