A crezut că spațiul public este al nimănui, astfel că a cărat cu autobasculanta deșeuri și le-a abandonat pe un teren viran din municipiul Botoșani.

Bărbatul a fost surprins de polițiștii locali, care l-au amendat cu 10.000 de lei.

Astfel, conform procesului-verbal seria PL nr. 025791/17.02.2022, întocmit de Poliția locală a municipiului Botoșani, în data de 16.02.2022, ora 09.20, numitul P.L., în calitate de conducător auto al unei autobasculante, a fost surprins în timp ce abandona deșeuri rezultate din construcții (cărămizi, B.C.A., plăci de beton) în afara spațiilor autorizate, respectiv pe un teren viran de pe raza municipiului Botoșani.

Botoșăneanul s-a adresat instanței pentru a scăpa de sancțiune, însă totul a fost în zadar, scrie presa locală.

La data de 20 februarie 2023, Tribunalul Botoșani, prin Decizia nr. 63/2023, a dispus menținerea sancțiunii amenzii contravenționale în cuantum de 10.000 lei, aplicată potrivit prevederilor art. 20 și art. 62 din O.U.G. nr. 92/2022 – privind regimul deșeurilor, fapta săvârșită fiind abandonarea deșeurilor rezultate din construcții în alte locuri decât în spații autorizate în acest scop.

Instanța de judecată a reținut că “neregulile constatate (abandonarea deșeurilor rezultate din construcții) au implicații asupra mediului, tot mai vizibil afectat în ultima perioadă, cu implicații severe în domeniile esențiale, precum sănătatea publică, tocmai din acest motiv fiind necesare activități permanente și efective de menținere a curățeniei spațiilor publice și private, respectiv măsuri din partea organismelor abilitate”.

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentPacient nesupravegheat, găsit MORT pe holurile spitalului! Bărbatul fugise din salon: situație REVOLTĂTOARE
Articolul următorGermania. Mai mulți pietoni, spulberați intenționat de un autoturism. Bărbatul aflat la volan, diagnosticat cu probleme mintale