Primăria comunei Manoleasa a obținut o finanțare în valoare de 2,5 milioane de euro pentru reabilitarea tuturor unităților de învățământ pe care le are în administrare. Lucrările au început vara aceasta iar până pe 10 septembrie, în prima zi a noului an școlar, patru dintre cele nouă unități de învățământ vor fi finalizate.

Potrivit autorităților locale, proiectul prevede reabilitarea și modernizarea tuturor unităților de învățământ. S-a înlocuit acoperișul clădirilor, s-au înlocuit geamurile și ușile, s-a realizat izolarea termică, s-au refăcut instalațiile electrice și s-au amenajat grupuri sanitare. Constructorii au dat asigurări că până pe 10 septembrie, cele mai mari unități de învățământ vor fi finalizate iar elevii vor putea intra în clase, în prima zi a noului an școlar.

„După doi ani de muncă, s-a început reabilitarea școlilor din Manoleasa. Sunt nouă unități de învățământ intrate în reabilitare. Proiectul este în valoare de 2,5 miloane de euro. Patru școli vor fi finalizate până la începutul anul școlar. Vom avea școli la nivelul școlilor din Uniunea Europeană și sunt foarte mândru că și copiii din comuna Manoleasa vor fi bucuroși în prima zi a noului an școlar”, a spus Cristinel Aroșculesei, primarul comunei Manoleasa.

De mai mulți ani, cei mai buni elevi din Manoleasa pleacă la școlile din Săveni, Botoșani sau Iași deoarece nu aveau condiții pentru a învăța. Cătălina Rotariu, directorul școlii Manoleasa, speră ca odată cu modernizarea unităților de învățământ, elevii să rămână în comună până la sfârșitul clasei a VIII-a.

„Toate școlile din comună sunt prinse în acest proiect de reabilitate și modernizare. Sperăm ca începutul anului școlar să găsească școlile noi modernizate. Copii să beneficieze de condiții similare celor de la oraș. Avem un număr de 500 de elevi preșcolari și elevi în clasele 0-8. Sunt situații în care copiii pleacă spre școlile din orașe. Sperăm ca odată cu modernizarea școlilor din comună, să rămână aici cel puțin până la clasa a VIII-a”, spune Cătălina Rotariu, directorul școli Manoleasa.

Articolul precedentPrimarii au început refacerea drumurilor afectate de inundații. Nu mai așteaptă banii de la Guvern FOTO
Articolul următorCod galben de ploi pentru judeţul Botoşani