Tăieri ilegale de în pădurile din Balta Arsă și Ibănești-Pomârla

0
65

În Balta Arsă și Ibănești-Pomârla personalul silvic nu reușește să facă față hoților de lemne. În zona Balta Arsă, autorii furturilor sunt în special cetățenii de etnie rromă.

La nivelul județului Botoșani, situația tăierilor ilegale de păduri nu este foarte gravă precum în Harghita, Covasna sau chiar în Suceava. Reprezentanții Direcției Silvice spun că în județul Botoșani media tăierilor ilegale este de 0,6 metri cubi la 100 de hectare de teren. Două zone rămân în continuare cu probleme iar personalul silvic întâmpină probleme în a ține situatia sub control.

„La nivelul Direcției Silvice Botoșani avem o situație foarte bună. Avem undeva la 0.6 mc tăiați ilegal la 100 de hectare. Este o problemă aproape simbolică. Avem două zone importante în care sunt presiuni asupra a ceea ce înseamnă fond forestier. Zona Balta Arsă unde populația de etnie romă și-a creat un obicei din a tăia ilegal din fondul forestier. A doua zonă este Pomârla-Ibănești”, a precizat Marius Havriș, director Direcția Silvică.

În toamna anului trecut, în zona Pomârla – Ibănești a fost agresat un pădurar. În mare parte, pădurea este în proprietate privată iar Direcția Silvică se ocupă doar de pază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.