Subvenții pentru proprietarii de păduri: “Vom avea un management mult mai bun și nu vor mai face aceste tăieri”

0
46

Proprietarii de păduri din România ar putea primi subvenții din următorul exercițiu financiar. Anunțul a fost făcut la Botoșani de către ministrul Mediului.

Costel Alexe, ministrul Mediului, consideră că prin această inițiativă se vor diminua tăierile ilegale din pădurile României.

“Sper ca în următorul exercițiu financiar să avem subvenții pentru proprietarii de păduri din România. Avem milioane de hectare de terenuri degradate, declarate la APIA ca pășuni și primesc 154 de euro subvenție pe hectar. Mi se pare firesc ca în următorul exercițiu financiar să rezolvăm această problemă iar atunci vom avea un management mult mai bun și nu vor mai face aceste tăieri. În ceea ce privește pădurile, trebuie să acționăm pe două paliere. Trebuie să recunoaștem că indiferent care este marja de eroare a tăierilor ilegale neautorizate sau a extragerilor din pădurile României, acest fenomen există. Că sunt cu 5 milioane mai mult, cu 10, cu 15, cu 20, aproape că nu mai este relevant atâta timp cât acest flagel îl avem”, a spus Costel Alexe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.