Stațiunea Popăuți va face cercetări pentru eradicarea scrapiei

0
16

Cercetătorii din cadrul Stațiunii Popăuți pregătesc un proiect care ar putea duce la eradicarea celei mai frecvente boli întâlnite la ovine și caprine.

Reprezentanții Stațiunii de Cercetare Popăuți au anunțat că vor să demareze un proiect iar dacă rezultatele vor fi cele așteptate, în România nu se va mai vorbi de scrapie.

„Avem cinci teme de cercetare importante, cu impact în sectorul privat. Avem un proiect privind realizarea de determinări în vederea eliminării acelor animale sensibile la scrapie. Această boală ia amploare în România iar noi trebuie să găsim soluții pentru a o stopa. Sperăm ca acest proiect de cercetare să fie finanțat de către Ministerul Agriculturii”, a precizat Ionică Nechifor.

Scrapia este o boală neurodegenerativă naturală, transmisibilă și fatală a ovinelor și caprinelor, produsă de un agent transmisibil nonconvențional din grupul prionilor. Boala face parte din grupul encefalopatiilor spongiforme transmisibile, alături de encefalopatia spongiformă bovină (boala vacii nebune).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.