Chiar dacă în ultimii ani s-au făcut investiții majore, nivelul furturilor și pierderilor de apă din județul Botoșani a rămas foarte ridicat. Din acest motiv, situația financiară a societății este una complicată iar în unele zone ale județului presiunea apei este foarte scăzută.

Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, recunoaște că furturile de apă sunt foarte mari. El a afirmat sunt unii care au vile cu piscine și plătesc facturi cât la un apartament.

“Am solicitat monitorizarea mult mai atentă a furturilor de apă. Am solicitat să se monteze un apometru la ieșirea din Botoșani spre Flămânzi. Acolo sunt cele mai mari probleme. Știm cum este infrastructura, vom încerca să găsim soluții pentru a reface tronsoanele care provoacă cele mai mari avarii. Când avem o avarie majoră trebuie să golim instalația. Toată apa aia înseamnă pierdere. Să știți că o să aveți o surpriză, furturile sunt cam cât pierderile. Văd că se udă usturoiul cu furtunul, piscine peste piscine. Nu știu de unde e apa aia dar plătește mai puțin ca mine”, a afirmat Dorin Birta.

În momentul de față, furturile și pierderile înseamnă peste 65% din cantitatea de apă livrată de Nova Apaserv.

Articolul precedentCadou financiar pentru doi primari PSD, oferit de consilierii județeni
Articolul următorȘef cu acte în regulă la poliția Săveni