Consilierii județeni PSD le-au făcut un cadou primarilor PSD din Dorohoi și Săveni. Aceștia au devenit membri în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) unde vor fi recompensați financiar pentru că participă o dată pe lună la o ședință.

Pe data de 22 ianuarie, Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani, a decis revocarea a doi membri ATOP. Este vorba de Cezar Nicuță și Dumitru Zmău. El a propus înlocuirea celor doi cu Relu Tîrzioru și Dorin Alexandrescu, primarii din Săveni și Dorohoi.

“Actuala componență a ATOP a fost validată în Consiliul Județean. Normal ar fi fost să validăm și revocarea. De bun simț ar fi fost să se prezinte argumentele de revocare și de numire. Asta înseamnă dispreț față de consilierii județeni și față de alegători”, a spus Radu Anton, consilier județean PNL.

Din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică fac parte șeful IPJ, un reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor, subprefectul, șase consilieri județeni, 3 reprezentanți ai comunității desemnați de președintele CJ, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi, șeful ISU și șeful Poliției Locale.

Articolul precedentPrimarii din Zona Metropolitană visează la proiecte de peste 120 de milioane de euro
Articolul următorȘefii județului recunosc că sunt furturi mari de apă: “Piscine peste piscine. Plătește mai puțin ca mine”