Ședință cu scântei la Prefectură. Primari nemulțumiți de banii pe care îi vor primi în acest an VIDEO

0
25

Primarii din județul Botoșani au fost convocați la o ședință de către conducerea Consiliului Județean pentru a se prezenta sumele care urmează a fi repartizate.

Înainte de ședință, atmosfera era una destinsa. Primarii erau optimiști, făceau glume și  așteptau ca șefii județului să le dea vești bune.

La începutul ședinței, Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean le-a explicat  primarilor cum e cu bugetul în acest an și cu s-a gândit el să împartă banii către primarii. Mai mult, el i-a anuntat pe primari că anul acesta sunt mai multi bani pentru drumuri numai că doar 30% din acești bani vor ajunge la primarii iar 70% vor fi cheltuiți pe drumurile județene.

După ce reprezentanții Consiliului Județean au prezentat o parte din sumele care urmează a fi împărțite primăriilor, din sală au început vociferările și întrebările primarilor. Cel mai vehement a fost Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla care le-a cerut explicații șefilor Consiliului Județean și reprezentantului ANAF Botoșani.

Imediat au reacționat și ceilalți primari, în special cei liberali. Aceștia sunt nemulțumiți de sumele pe care le vor primi și spun că nu vor avea bani nici măcar pentru funcționare și nici nu poate fi vorba de investiții în 2019.

Deranjați de modul cum se alocă banii nu au fost doar primarii PNL ci și cei PSD. După aproape o oră și jumătate, primarilor li s-a transmis că ședinta s-a încheiat și că proiectul de buget va fi supus spre aprobare în ședința de Consiliu Județean de mâine.

La ieșirea din sală, primarii păreau mulțumiți de sumele anunțate și au spus că vor reuși să acopere partea de salarizare și funcționare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.