Salariații de la Nova Apaserv se pregătesc de grevă

0
17

Conducerea societăţii Nova Apaserv a anunţat că nu le va acorda salariaţilor tichetele de masă aferente lunii septembrie. Şi asta în condiţiile în care angajaţii unităţii au primit şi lichidarea pe septembrie cu o întârziere de două zile. Revoltaţi, aceştia intenţionează să protesteze în faţa Consiliului Judeţean. „Ei vor să iasă în faţa Consiliului Judeţean pentru a afla şi botoşănenii care este situaţia de la Nova Apaserv”, a declarat Cristian Sadovei, liderul sindicatului din unitate.

Măsura a fost motivată prin aceea că operatorul nu dispune de fonduri pentru acordarea acestui drept.

„Astăzi s-a anunţat oficial că pentru luna septembrie nu se mai dau tichete de masă, condiţionat de rectificarea de buget care urmează a fi aprobată în Consiliul Judeţean. Conducerea unităţii pune paie pe foc, în condiţiile în care se săptămâna viitoare începem negocierea unui nou contract colectiv de muncă”, a precizat Cristian Sadovei.

Potrivit acestuia, Nova Apaserv are 520 de angajaţi, din care peste 300 primesc salariul minim pe economie. Mai mult, salariaţii nu şi-au primit nici tranşa aferentă lunii septembrie din drepturile salariale pentru perioada 2011 – 2015 câştigate în instanţă.

Mâine, reprezentanţii sindicatului se vor întâlni cu conducerile Consiliului Judeţean şi Nova Apaserv, în încercarea de a debloca situaţia. „Trebuie să-i anunţăm deoarece noi nu-i putem calma pe oamenii care primesc salariul minim şi rămân şi fără tichete de masă. Acolo sunt mai multă probleme”, a mai spus Cristian Sadovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.