Rechizite de 24 de lei oferite copiilor din familii sărace. Părinții au renunțat să facă facă dosarele

0
29

Familiile sărace renunță la ajutorul statului. În ultimii ani a scăzut semnificativ numărul cererilor pentru acordarea de rechizite școlare, în județul Botoșani. Nu pentru că familiile au o situație financiară foarte bună, ci pentru că sunt rechizite de foarte proastă calitate și nu pot fi folosite de elevi.

Deputatul Mihaela Huncă, fost inspector școlar general la IȘJ Botoșani, spune că numărul celor care depune dosarele pentru a primi aceste rechizite a scăzut foarte mult în ultimii ani.

„Județul Botoșani se află într-o regiune săracă și este nevoie de programe sociale pentru susținerea copiilor. Aceste programe trebuie să fie actualizate. Avem programul de rechizite școlare iar copiii din familii defavorizate primesc în fiecare an școlar rechizite școlare. În acest an școlar, sunt 12.599 de elevi care primesc aceste rechizite dintr-un total de 68.064 de elevi pe care îi avem la nivelul județului Botoșani. Doar așa puțini copii au nevoie de rechizite? Am făcut o comparație cu anii școlari anteriori. În anul școlar 2015/2016 erau în jur de 15.800 de elevi care au beneficiat de acest program. Acum observăm o scădere foarte mare. În urma discuțiilor avute inclusiv cu elevii care beneficiază de rechizite școlare și cu părinți, am aflat că motivul scăderii este calitatea rechizitelor școlare. Banii alocați sunt foarte puțini. Pentru învățământul primar, un set de rechizite costă 24,39 lei iar pentru învățământul gimnazial 29,87 lei. Din această cauză, foarte mulți părinți au renunțat să mai facă dosare și acte doveditoare pentru a primi aceste rechizite. E foarte bine să sprijinim copiii să vină la școală dar avem un set de propuneri. Să fie o sumă reală a ceea ce înseamnă un pachet minim de rechizite școlare iar acestea să fie de calitate”, a declarat Mihaela Huncă, deputat Pro România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.