Un proiect demarat în urmă cu trei ani este acum blocat deoarece s-a reziliat contractul cu constructorul. Primarul Cătălin Flutur spune că toate problemele au apărut din cauza ordonanței 114.

„Proiectul cu locuințele sociale din zona Cișmea este blocat. Noi nu am mai primit bani pentru a termina acel proiect. Constructorul nu a mai vrut să lucreze pe un contract semnat acum patru ani. Eu te oblig să mărești salariul dar nu îți dau bani”, a spus primarul Cătălin Flutur.

În plus, edilul susține că este din ce în ce mai greu să găsești firme dispuse să lucreze deoarece multe dintre ele au ajuns în faliment.

„Numai în agenții economici s-a lovit în ultimul timp. De asta agenții economici au intrat în faliment și sunt falimente răsunătoare chiar și la nivel de Botoșani. Au intart în insolvență sau nu mai au salariați pentru că le-au plecat oamenii. Nici nu mai are cine să vină la licitație. Nu mai au cu cine să lucreze pentru le-au plecat oamenii. Statul nu s-a achitat de datorii către agentul economic. Grija a fost să se mărească salariile în domeniul bugetar”, a adăugat primarul municipiului Botoșani.

Proiectul este în valoare de 5,8 milioane de lei plus TVA și vizează construitea a 72 de locuințe sociale în zona Cișmea.