Populația comunelor din județul Botoșani scade de la an la an: „Sunt familii care au plecat cu totul în Italia sau Germania. Au luat și copiii”

0
33

De la an la an, populația comunelor din județul Botoșani scade semnificativ. Majoritatea tinerilor aleg să plece la muncă în străinătate unde au șansa de a câștiga mai mulți bani iar după o perioadă decis să se stabilească prin Italia, Germania sau Spania.

În comuna Copălău sunt aproximativ 500-600 de persoane plecate la muncă în străinătate. Fiecare familie din Copălău are cel puțin un membru plecat prin Italia sau Spania. Unii dintre ei și-au luat inclusiv copiii și s-au stabilit în aceste țări.

„Tineretul lucrează în Germania, Italia. Au contracte, se duc cu familia. Câștigă 6-8 euro pe ora. Cred că sunt 500-600 de persoane plecate la muncă în străinătate, dintr-o populație de 4000 e locuitori. Populația comunei este în scădere. Sunt familii care au plecat cu totul în Italia sau Germania. Au luat și copiii”, ne-a spus Ciprian Ivanov, primarul comunei Copălău.

Banii câștigați în străinătate au fost investiți în special în case. Nu și-au cumpărat terenuri și nici cu s-au gândit să înceapă o mică afacere care să le aducă venituri.

„Oamenii au venit și au construit case. Banii i-au investit în case, în garduri. Nu au dezvoltat o afacere, nu au cumpărat terenuri”, a mai spus primarul comunei Copălău.

La fel se întâmplă în majoritatea comunelor din județul Botoșani iar în 10-20 de ani unele sate nu vor mai fi locuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.