Pompierul botoșănean Iulian Rotariu a câștigat maratonul internațional Piatra Craiului

0
42

Plutonierul major Iulian Rotariu, pompierul botoşănean care a cucerit deșerturile Sahara, Gobi, Atacama, Namibia și Patagonia, și-a adăugat o nouă reușită în palmares – locul I la maratonul montan internațional Piatra Craiului, secțiunea specială dedicată personalului Ministerului Afacerilor Interne.

Cea de-a 13 ediție a competiției s-a desfășurat sâmbătă, 06 octombrie, la Zărnești, județul Brașov.

Considerată cel mai tehnic maraton montan din România, competiția a adunat la start peste 800 de sportivi din țară și străinătate. Ministerul Afacerilor Interne a fost reprezentat de peste 30 de salvamontiști, jandarmi, pompieri și polițiști. Cu toate că a concurat cu alergători de performanţă, legitimați la diferite cluburi sportive din ţară, pompierul botoșănean a reușit să ajungă primul la finish într-un timp mai scurt decât în urmă cu șase ani, când, de asemenea, s-a clasat pe primul loc.

De la începutul anului, subofițerul a mai participat la diferite competiții în țară și străinătate, acestea fiind o pregătire pentru marea provocare de la sfârșitul anului – ultramaratonul „The Last Desert”, Antarctica. La fel ca și celelalte patru  ultramaratoane la care a participat, respectiv ”Gobi March” (China, în iunie 2016), Atacama Crossing” (Chile, în octombrie 2016), ”Sahara Race” (în mai 2017) și „Roving Race Patagonia”  (Patagonia, în noiembrie 2017) unde s-a clasat pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general la ”Gobi March”, ”Sahara Race” și „Roving Race Patagonia”, respectiv locul VI la general, la cursa din deşertul chilian,  „The Last Desert” din Antarctica se clasează în primele zece curse din lume ca dificultate. Cursa se va desfăşura în cea mai neîmblânzită zonă din lume, la temperaturi de minus 40 de grade.

Şi de această dată, Iulian Rotariu va alerga în spirit caritabil, 250 de kilometri în șapte zile, pentru a face cunoscută cauza copiilor cu autism.

Zilnic va alerga, atât timp cât condițiile meteorologice vor fi prielnice, cu tot cu echipamentul obligatoriu în spate, pentru a putea supraviețui șapte zile în Antartica (sac de dormit, echipament nesar supraviețuirii în condiții de ger năprasnic, mâncarea și suplimentele nutritive).

Plt. maj. Iulian Rotariu este primul român care participă la ultramaratonul din Antarctica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.