Peste 300 de pensionari au primit tichete sociale

0
47

353 de pensionari au depus până la această dată cereri la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Botoşani pentru a primi tichete sociale. La Centrul Informaţii Cetăţeni (CIC) s-au prezentat 310 persoane dintre semnatarii cererilor pentru a ridica respectivele tichete.

Cererile sunt depuse la Direcţia de Asistenţă Socială, iar tichetele sunt distribuite de funcţionarii din cadrul CIC. La cerere pensionarii trebuie să anexeze copia actului de identitate şi cuponul de pensie din luna octombrie. În cazul în care beneficiarul nu se poate prezenta personal pentru a primi tichetele, acestea vor putea fi ridicate de reprezentantul său legal, care trebuie să prezinte atât actul său de identitate, cât și al beneficiarului, în original.

Tichetele sociale se acordă pensionarilor care au peste 65 de ani, un venit net lunar provenit dintr-o pensie sau din pensii cumulate, însumate cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare mai mic sau cel mult egal cu 700 lei şi nu realizează venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, respectiv indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.