Percheziții după o crimă comisă în urmă cu trei săptămâni

0
59

Poliţiştii din cadrul IPJ Botoşani au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, emise de Tribunalul Botoşani, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunii de omor.

Au vizate locuinţele a 3 tineri cu vârste cuprinse între 20 și 31 ani, două dintre acestea situate pe raza comunei Cristineşti iar una în comuna Suharău.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri despre care există suspiciunea rezonabilă că au legătură cu fapta pentru care se efectuează cercetări.

Potrivit polițiștilor, în cursul zilei de 30.01.2019, doi dintre tineri, de 20 şi 21 de ani, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice, s-au deplasat la locuinţa unui bărbat, în vârstă de 81 de ani, din comuna Cristineşti, de unde ar fi sustras un sac cu făină după care i-au aplicat victimei mai multe lovituri. În urma raportului de expertiză întocmit în cauză, s-a stabilit că aceste lovituri au condus la decesul bărbatului.

În urma cercetărilor, tânărul de 21 de ani a fost depistat de poliţişti pe raza judeţului Cluj şi escortat ulterior în baza unui mandat de aducere la sediul IPJ Botoşani. Faţă de acesta a fost emisă o ordonanță prin care s-a dispus măsura reţinerii pentru  24 de ore, urmând ca astăzi  să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a fost săvârșită fapta.

Poliţiştii botoşăneni au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale precum şi de al  poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Cluj şi Bistriţa-Năsăud, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR  şi Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Suceava- Biroul de Analiză a Informaţiilor Botoşani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.