În cadrul unui proiect pilot, din perspectiva traficului, pe strada Împărat Traian vor fi amenajate opt treceri pentru pietoni cu măsuri sporite de siguranță.

Lucrările în acest sens au demarat deja, în cazul a șapte treceri vizibilitatea fiind sporită prin iluminat cu lămpi LED cu flux intens.

La nivelul trecerilor vor fi executate marcaje cu vopsele termoplastice reflectorizante iar cu 5 m înainte de acestea vor fi amenajate marcaje cu linii vibrante, tot din vopsea termoplastică, ca presemnalizare treceri pietoni.

Nu în ultimul rând, în dreptul trecerilor vor fi montați și stâlpi de protecție reflectorizanți, pentru a spori vizibilitatea, atât pentru pietoni cât și pentru șoferi.

În cazul în care acest proiect pilot va avea rezultatele așteptate, există posibilitatea ca măsurile menționate să fie aplicate la trecerile de pietoni din mai multe zone ale orașului, cu precădere în cele cu trafic intens sau în apropierea instituțiilor publice și a unităților de învățământ.

Aceste măsuri au fost garantate de primarul Cosmin Andrei și reprezentantului RADAR BOTOȘANI OFICIAL (Control Trafic), Victor Gavriluță, invitat la discuții la sfârșitul lunii ianuarie, după ce a lansat o petiție pe marginea măsurilor de siguranță la trecerile de pietoni.

 

Sursa: Realitatea de Botosani