Gala de Excelenţă în Educaţie a excelat în lipsa de performanţă a organizatorilor.  Evenimentul a avut loc joi, 15 septembrie, și motivul nu constă în politizarea excesivă a Galei, ci în amatorismul demonstrat de capii educaţiei botoşănene.

Mulţi dintre premiaţi au avut neplăcuta surpriza să constate că nu sunt invitaţi la Gala anuală de Excelenţă în Educaţie şi că nu fac parte din „elevii cu rezultate excepționale la olimpiadele naționale în anul şcolar trecut”, aşa cum a fost reflectat evenimentul, scrie Monitorul.

Selectarea premiaţilor de la gală a fost făcută de Inspectoratul Şcolar Judeţean pe criterii şi o logică cel puţin ciudate. Au fost aleşi 30 de elevi ce au obţinut premii şi menţiuni la competiţiile naţionale, însă au fost excluşi alte zeci de olimpici cu premiile I, II, III şi menţiuni obţinute tot la olimpiade naţionale, ba chiar şi internaţionale. Elevii de la Debate, spre exemplu, deţinători ai locurilor II şi III, pe echipe, artişti cu rezultate deosebite la olimpiada de profil de la Timişoara, dar şi sportivi de la Liceul cu Program Sportiv ce au excelat nu doar la concursurile din ţară, ci şi la cele din afară, sunt printre cei care au citit doar despre Gala de Excelenţă.

 
 

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentBobby Păunescu: „Dacă nu facem ceva, vom avea o criză majoră, în decembrie, ianuarie, februarie. Sărăcia duce spre război”
Articolul următorPreședintele PSD îl scutură pe premier: Virgil Popescu nu trebuie să fie în Guvern!