Dacă elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Văculești, Școala Gimnazială „Spiru Haret” și Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” din Dorohoi au ales să-i cunoască pe pompieri la ei acasă, la Detașamentul Dorohoi, cei de la Școala Gimnazială nr. 2 și Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din municipiul Botoșani, i-au primit în vizită pe salvatori.

Indiferent de locul unde s-au desfășurat activitățile de informare și educare preventivă, copiii au aflat ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se comporte dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că e vorba de incendii, inundații, cutremur sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate.

Mai mult, au avut ocazia să studieze, îndeaproape, autospecialele folosite în misiunile operative și au ascultat cu interes cum funcționează fiecare accesoriu, în parte.
Mulți dintre ei au aflat cum se protejează servanţii pompieri pe timpul incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat și a căştii de protecţie. 

Toți au plecat acasă, să citească împrenă cu părinții, materialele de informare preventivă, din cadrul campanilor naționale “Nu tremur la cutremur”, „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale”, „R.I.S.C. – Mai bine previi decât să nu fii!”, „R.I.S.C. – Siguranța NU e un joc de noroc!” și „Ai grijă la cea mai mare grijă:siguranța copilului tău”.

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentCinci case au luat foc în această dimineață din cauza coșurilor de fum
Articolul următorCafeaua cu unt. Cum se prepară și care sunt beneficiile