Ministrul Mediului a făcut anunțul cu privire la TAXA AUTO

0
60

Ministrul Mediului, Costel Alexe, afirmă că nicio variantă de taxă auto nu a funcționat până acum în România, motiv petru care, spune oficialul, nici în 2020 nu va intra vreuna in vigoare. Alexe susține că o variantă mai bună pentru reducerea hârburilor din trafic este creștea fondurilor alocate programului Rabla.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, afirmă că, având în vedere eşecul privind implementarea taxei auto, nu crede că o astfel de taxă va fi impusă în cursul acestui an, Alexe arătând că guvernul doreşte înnoirea parcului auto prin continuarea programului Rabla şi majorarea fondurilor alocate acestuia.

“Cele trei, patru, cinci sau câte formule de taxe (pentru înmatricularea autovehiculelor – n.r.) au intrat într-o contradicţie gravă cu directivele Uniunii Europene. Eu cred că o asemenea măsură trebuie gândită bine şi întoarsă pe toate feţele. Până acum, nicio formulă nu a reuşit. De aceea, nu cred că în acest an vom avea o asemenea măsură implementată”, a afirmat ministrul Mediului sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Acesta a adăugat „nici măcar invazia de maşini second hand nu este un motiv pentru a introduce o nouă taxă care să fie declarată ilegală de către Comisia Europeană” .

Costel Alexe consideră că o taxă făcută „pe genunchi” ar fi doar un nou subiect de discuţie între România şi forurile europene.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.