Aproximativ patru mii de botoşăneni şi-au găsit locuri de muncă în cursul anului trecut prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

Potrivit unui comunicat AJOFM, din cele 3.742 de persoane angajate prin intermediul instituţiei cele mai multe provin din rândul bărbaţilor, 2.324, faţă de doar 1.418 femei. Interesantă este distribuţia celor care s-au angajat pe categoriile de vârstă. Astfel, 1.702 persoane, adică 45%, provin din rândul persoanelor cu vârste de peste 45 de ani, greu angajabile, în timp ce doar 661 au vârste cuprinse între 35 şi 45 de ani, în timp ce numărul şomerilor tineri, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, care şi-au găsit loc de muncă anul trecut este de 540. De asemenea, 839 de tineri, cu vârste sub 25 de ani, dintre care 731 de tineri din categoria NEET (n.r. – care nu frecventează vreo şcoală şi care nu au loc de muncă) şi-au găsit slujbe anul trecut prin intermediul Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă derulat de AJOFM Botoşani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.909 provin din mediul urban, iar 1.833 persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale 1.242 persoane (33,19%), urmate de cele cu învățământ profesional 989 persoane (26,43%). Numărul celor cu studii medii este de 3.277 persoane, iar 361 persoane au studii superioare.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, 3.206 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, se arată în comunicatul AJOFM.

În 2018, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 8.080.

Articolul precedentInvestiții în municipiu cu bani împrumutați
Articolul următorO parte dintre botoșăneni vor plăti pentru pubele Urban Serv