Primarul Cătălin Flutur a anunţat că în acest an municipalitatea ia în calcul accesarea unui nou credit bancar, bani necesari pentru investiţii. „Dacă anul trecut am evitat, în acest an vom face un împrumut, ca să ne putem onora obligaţiile noastre. Contractarea unui nou împrumut nu reprezintă o problemă deoarece stăm foarte bine în privinţa gradului de îndatorare”, a declarat edilul.

Potrivit datelor publicate pe site-ul primăriei, până la 30 septembrie 2018, municipalitatea  a achitat 3,666 de milioane de lei, din care 1,753 de milioane de lei rate şi 1,912 de milioane de lei reprezentând dobânzi şi comisioane. Gradul de îndatorare era la 30 septembrie 2018 de 4,67%, în condiţiile în care, potrivit legii, acesta poate să fie de maxim 30%.

În iulie 2017, consilierii municipali au votat proiectul vizând contractarea unei finanţări rambursabile de peste 85 milioane lei, care a făcut posibilă refinanţarea celor opt credite pe care le avea primăria la acea dată. Noul contract a fost încheiat cu Eximbank, pe zece ani şi o perioadă de graţie de un an, ceea ce înseamnă că în fiecare lună municipalitatea a avut un disponibil de un milion de lei pentru investiţii.

Edilul a explicat că primăria va împrumuta bani pentru investiţii, în condiţiile în care în acest an, cel mai probabil, va fi demarat proiectul vizând reabilitarea sistemului public de transport local cu tramvaiul.  „Proiectul cu tramvaiele e demarat cumva, dar atât timp cât nu avem semnate hârtiile, stăm şi ne uităm. Acolo e o investiţie mare şi frumoasă. Avem investiţii frumoase în Botoşani, pe lângă proiectul cu tramvaiele, vor fi începute şi lucrările la teatru. Va fi bine. Vor fi lucruri mult mai spectaculoase în acest an, comparativ cu anul 2018”, a mai spus Cătălin Flutur.

Articolul precedentALERTĂ în județul Botoșani. Interdicții pentru oamenii din 26 de localități după ce s-a descoperit un mistreț cu pestă porcină VIDEO
Articolul următorMii de botoșăneni și-au găsit de muncă prin intermediul AJOFM