Mii de botoşăneni angajaţi în primele şapte luni ale anului

0
43

 Mii de persoane au reuşit să se angajeze în primele şapte luni ale acestui an datorită unor măsuri implementate de reprezentanţii Agenţiei Județene pentru Ocuparea  Forţei de Muncă (AJOFM).  Astfel, în această situaţie sunt 2031 de persoane care au reuşit să se încadreze în câmpul muncii.

Printre măsurile luate de AJOFM se numără acordarea unor subvenţii, dar şi decontarea unor cheltuieli.  “47  de persoane au beneficiat de primă de activare în cuantum de 500 lei urmare a încadrării în muncă pe o periodă de cel puțin trei luni, pentru 83 persoane cu vârsta mai mare de 45 ani s-au încheiat convenții cu angajatorii, pentru subvenționarea locurilor de muncă, iar pentru două persoane care mai au cinci ani până la îndeplinirea condițiilor standard de pensionare s-au încheiat convenții cu angajatorii pentru subvenționarea locurilor de muncă”, au declarat  reprezentanţii AJOFM. Subvenţiile sunt în valoare de 2250 lei şi se acordă angajatorilor pe o perioadă de 12 luni, angajatul fiind nevoit să muncească la acel agent economic cel puţin 18 luni.

De asemenea, 31 persoane care şi-au găsit un loc de muncă la o distanță mai mare de 15 km de zona în care locuiesc, beneficiază de prima de încadrare de  1000 lei.” Aici avem cele mai mari probleme, fiindcă cei care beneficiază de această sumă trebuie să stea angajaţi cel puţin trei luni, iar mulţi dintre ei pleacă după o lună. Atunci trebuie să facem demersurile pentru recuperarea banilor, se fac inclusiv popriri pe conturi.” a spus Teodor Dimitriu, directorul AJOFM

În cazul a 567 de tineri cu vârsta sub 25 de ani şi pentru 54 absolvenți s-au încheiat convenții cu angajatorii pentru subvenționarea locurilor de muncă, agenţii economici primind timp de 12 luni suma de 2250 lei, angajatul fiind nevoit să muncească 18 luni în acel loc. Alţi 28 de absolvenţi care s-au încadrat în câmpul muncii în  termen de 60 de zile de la absolvire au beneficiat de primă de inserție, în valoare de 2250 lei. Reprezentanţii instituţiei consideră o reuşită numărul mare de persoane încadrate.” Măsurile active vor continua şi în anii următori, mai avem de primit fonduri de la Uniunea Europeană.” a încheiat directorul AJOFM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.