Lucrările la Teatrul Eminescu ar putea fi reluate în câteva zile

0
43

Lucrările de reabilitare ale Teatrului Mihai Eminescu ar putea fi reluate în câteva zile. Astfel, săptămâna viitoare, conducerea Primăriei Botoşani va anunţa firma care va executa lucrările iar după semnarea contractului, va fi dat şi ordinul de începere a lucrărilor „Foarte important este să vă spun că, în cel mai scurt timp, începem lucrările de consolidare la Teatrul <Mihai Eminescu>. În foarte scurt timp, atribuim contractul de lucrări. Am făcut verificarea de eligibilitate, verificarea tehnică şi financiară”, a declarat primarul Cătălin Flutur. Potrivit edilului, firma care va executa lucrările este din Botoşani. Valoarea totală a lucrărilor la teatru este de 23.944.057 de lei, respectiv 5.136.556 de euro. Din valoarea totală, 19.730.872 de lei reprezintă valoarea lucrărilor de construcţii montaj. Contribuţia municipalităţii este de 1.566.845 de lei (336.124 de euro), reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 456.677 de lei (97.967 de euro). Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului se vor asigura de la bugetul local.

Municipalitatea a obţinut cinci milioane de euro, în actualul exerciţiu financiar european. Aceeaşi sumă a fost atrasă şi în exerciţiul financiar 2007 – 2013, însă a fost pierdută din cauză că la 31 decembrie 2015, dată la care lucrările trebuiau finalizate, acestea erau la un stadiu de doar 20%.

Lucrările la Teatrul „Mihai Eminescu” au început în vara anului 2014, însă s-au oprit după ce s-a constatat că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare, neincluse în proiectul iniţial. Niciun oficial din primărie nu şi-a asumat atunci responsabilitatea continuării lucrărilor, cu acoperirea costurilor suplimentare de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.