Limitatoare de viteză montate pe trei străzi din municipiu

0
49

Comisia de sistematizare a circulaţiei a decis noi măsuri care să asigure fluidizarea traficului şi evitarea, pe cât posibil, a evenimentelor rutiere. Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului şi preşedintele comisiei, a declarat că s-a decis montarea de limitatoare de viteză pe încă trei străzi, respectiv  cartierul ANL Bucovina, strada Vârnav (în dreptul Şcolii 7) şi strada Tulbureni. „Aceste solicitări au fost fundamentate prin prisma protejării pietonilor, a copiilor care se pot afla accidental pe carosabil şi acolo unde autoturismele circulă cu o viteză apreciabilă, existând acest risc al producerii accidentelor. Este de menţionat faptul că limitatoarele vor avea aceeaşi înălţime, ca şi la strada Marchian, trei centimetri, limitatoare care au fost mai uşor acceptate de participanţii la trafic, după ce le-am înlocuit pe cele iniţiale, care erau mult mai înalte şi provocau un disconfort major”, a precizat edilul.

Direcţia Edilitare va achiziţiona limitatoarele, de montarea lor urmând a se ocupa muncitorii Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement. „Aş remarca faptul că există o apetenţă a cetăţenilor pentru a solicita aceste limitatoare de viteză, observând că în alte zone din oraş produc efecte benefice, din punctul dumnealor de vedere. Dar am avut şi solicitări pe care le-am amânat, sau pe care nu le-am aprobat, pentru că am programat vizite în teren şi am dorit o fundamentare mai bună a deciziei noastre. Nu peste tot am considerat că sunt oportune aceste limitatoare”, a afirmat Cosmin Andrei.

Aceeaşi comisie a mai stabilit ca pe două străzi să fie înfiinţate treceri de pietoni. Este vorba despre strada Bucovina, înspre Curteşti, imediat după intersecţia străzilor Bucovina şi Patriarh Teoctist Arăpaşu. Cea de a doua, pe strada Viilor, în dreptul intersecţiei cu Aleea Amurgului şi Cireşului. „De la Colegiul Economic până la strada Mihail Kogălniceanu nu există nicio trecere de pietoni, iar cartierul ANL Bucovina are un număr apreciabil de locuitori. De asemenea, în zonă s-a finalizat Biserica „Sfânta Ecaterina” şi era nevoie de această trecere de pietoni, în opinia comisiei”, a concluzionat Cosmin Andrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.