Liderul ALDE Botoșani a fost condamnat la patru ani și trei luni de închisoare

0
53

Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în dosarul penal în care Florin Țurcanu, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, în prezent liderul ALDE Botoșani, a fost judecat pentru trafic de influență, spălarea banilor, fals intelectual și uz de fals.

Florin Țurcanu a primit o pedeapsă de patru ani și trei luni de închisoare cu executare la care se adaugă interzicerea drepturilor.

„Condamnă pe inculpatul Ţurcanu Florin pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă la pedeapsa de 3 ani închisoare. Aplică inculpatului pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 4 ani. Condamnă pe inculpatul Ţurcanu Florin pentru săvârşirea infracţiunii de spălarea banilor la pedeapsa de 3 ani închisoare. Constată că infracţiunile din prezenta cauză sunt concurente cu infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals. Anulează suspendarea condiţionată a executării pedepsei rezultante de 6 luni închisoare stabilită prin sentinţa penală nr.694/13.03.2014 a Judecătoriei Botoşani, modificată şi rămasă definitivă prin decizia penală nr.752/11.12.2014 a Curţii de Apel Suceava. Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 6 luni închisoare, în pedepsele componente şi anume: 6 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea de fals intelectual și 3 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea de uz de fals. Contopeşte cele două pedepse a câte 3 ani închisoare aplicate inculpatului prin prezenta sentinţă cu pedepsele de 6 luni închisoare şi 3 luni închisoare stabilite prin sentinţa penală nr.694/13.03.2014 a Judecătoriei Botoşani (modificată şi rămasă definitivă prin decizia penală nr.752/11.12.2014 a Curţii de Apel Suceava) şi dispune ca inculpatul Ţurcanu Florin să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 (trei) ani închisoare, la care se va adăuga un spor de 1 an şi 3 luni (reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse), pedeapsa de executat fiind de 4 (patru) ani şi 3 (trei) luni închisoare”, se precizează în sentința Tribunalului Botoșani.

În plus, magistrații au decis menținerea sechestrului pe casă și îl obligă pe Florin Țurcanu să plătească suma de 260.000 de lei plus cheltuielile de judecată.

“Menţine măsura sechestrului asigurător instituită de D.N.A. – Serviciul Teritorial Suceava din data de 25.03.2016 asupra unei case de locuit D+P, în suprafață totală de 240,5 metri pătrați, amplasată în municipiul Botoșani, aflată în proprietatea numitului Anușca Aristomel. Dispune confiscarea specială de la inculpatul Ţurcanu Florin a sumei de 260.306,16 lei. Obligă pe inculpatul Ţurcanu Florin să plătească statului suma de 7500 lei reprezentând cheltuieli judiciare, restul cheltuielilor judiciare avansate de stat urmând a rămâne în sarcina acestuia”, se mai precizează în sentința Tribunalului Botoșani.

În același timp, Aristomel Anușcă, socrul lui Florin Țurcanu, a fost achitat pentru infracțiunea de trafic de influență.

Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani poate face apel în termen de 10 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.