Liberalii se opun majorării tarifelor la gunoi: „Am ajuns în Botoșani să se fure gunoi. Ăsta este nivelul de trai care îl oferă PSD-ul”

0
52

Șefii Consiliului Județean Botoșani au încercat să majoreze tarifele la deșeuri. Văzând reacția botoșănenilor și neavând susținerea liberalilor, Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean, a retras proiectul de pe ordinea de zi.

Gheorghe Sorescu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean, în prezent liderul grupului PNL din CJ Botoșani, a declarat că majorarea propusă de Macaleți este exagerată.

„Am avut miercuri vreo două runde de negocieri la nivelul Consiliului Județean. A fost și operatorul. S-au refăcut calculele iar ieri dimineață la mapă aveam niște calcule care nu mai erau 48% ci 33%. Noi am reclamat că în acea comisie trebuiau să facă parte și consilieri județeni. Am solicitat să fie un articol separat prin care să se specifice că populația nu va suporta creșterea de tarif. S-a acceptat o formulă dar numai pentru 2018. Suntem în septembrie, se termină anul iar de la 1 ianuarie ce facem? Cheltuielile de transport creșteau cu 310%. Noi nu acceptăm să punem în tarif niște pierderi pe care le-a avut ca urmare a faptului că a câștigat o licitație. Nu puteți să ne chemați ca pe niște păpușari să ridicăm mâna. Consiliul Județean nu este obligat să mărească tarifele. Mărirea se poate face pe baza unor analize și a unor calcule foarte exacte. Noi asta am cerut”, a spus Sorescu, adăugând:

„Operatorul reclamă că nu sunt îndeplinite cantitățile, că se fură gunoi. Inclusiv în materialele care ne-au fost puse la mapă se recunoaște că se fură gunoi. Am ajuns în Botoșani să se fure gunoi. Ăsta este nivelul de trai care îl oferă PSD-ul. Săracii oameni fură gunoi”.

Foarte probabil, proiectul va fi supus spre aprobare într-o ședință extraordinară de Consiliu Județean dar rămâne de văzut în ce formă. Cert este că majorarea tarifelor nu va intra în vigoare de la data de 1 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.