O familie de pe strada Tulbureni din municipiul Botoșani a fost la un pas să rămână fără acoperiş deasupra capului pentru că nu şi-a izolat coșul de fum față de materialele combustibile.

Pompierii militari au intervenit prompt, reuşind să stingă incendiul înainte ca acesta să producă pagube materiale însemnate.
Alarma s-a dat în această dimineață, puțin înainte de ora 09.00. La fața locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, ardea o parte din acoperișul casei, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întregul acoperiș, dar și la bunurile din interior.

Coşurile de fum defecte, necurăţate sau neizolate termic față de materialele combustibile se află printre cele mai frecvente cauze care generează incendii la Botoşani, în sezonul rece şi nu numai.   

Pompierii militari reamintesc botoșănenilor că astfel de evenimente se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, cu persoane rănite sau chiar cu pierderi de vieți omenești, iar pentru preîntâmpinarea acestor situații, coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate şi autorizate. De asemenea, în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile. Totodată, coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentMiercuri, ora 18. Culisele statului paralel: De ce îi convenea lui Băsescu să fie Ponta președinte la PSD
Articolul următorSuflet de pompier în zâmbetul copiilor bolnavi de pe secția chirurgie