L-au sărbătorit pe Eminescu de nu mai puteau recita poeziile pe scenă VIDEO

0
44

La ediția trecută a Premiilor Eminescu, cei prezenți în sală au avut parte de o poezie porno. Anul acesta, vreo doi poeți l-au sărbătorit atât de mult pe Eminescu încât cu greu își găseau cuvintele când au urcat pe scenă și nici nu erau prea coerenți.

După acordarea premiului pentru Opera Primum, criticul Ioan Holban i-a invitat pe scenă pe toți poeții nominalizați pentru Opera Omnia. Le-a cerut să recite câte o poezie iar în acel moment i-a pus în dificultate pe unii care erau cam „obosiți” după ce tot l-au sărbătorit de dimineață pe Eminescu. Poetul Nichita Danilov a început cu un reproș la adresa juriului: „Să vină membrii juriului, să recite ei din creația poeților pe care îi jurizează. Fiecare să vină, să spună câte un vers…”. Din sală, Gellu Dorian, cel care s-a ocupat de organizarea Zilelor Eminescu, a strigat: „spune tu poemul”.

Danilov a reacționat imediat: „Gellu, tu nu-mi dicta mie. Abia m-ai invitat aici. Eu știu de ce am venit și știu și ce vreau să spun”.

A urmat un alt poet care venit la microfon și le-a spus celor prezenți: „Nu am un poem la mine, nu îl știu pe de rost(pauză). Voi spune câteva cuvinte cam așa (pauză)”. Poetul își freacă mâinile iar spectatorii încep să aplaude. Într-un final, a recitat patru versuri a plecat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.