Kievul va solicita convocarea Consiliului NATO-Ucraina

0
60

Ucraina va solicita o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina pentru a discuta despre protecţia cerului, furnizarea de sisteme de apărare aeriană şi rachete, a anunţat marţi seara preşedintele Volodimir Zelenski, manifestându-şi din nou nemulţumirea că Ucraina nu a beneficiat de acelaşi sprijin ca Israelul în cazul atacului iranian de peste weekend. Pe de altă parte, liderul de la Kiev i-a mulţumit cancelarului german Olaf Scholz, care a fost în vizită în China, pentru eforturile diplomatice depuse, subliniind că Beijingul poate contribui la o „pace justă” pentru Ucraina.

UPDATE 8:48 – BBC – Bilanţul militarilor ruşi în Ucraina a depăşit 50.000 de morţi, fără a lua în calcul decesele din Doneţk şi Luhansk

O analiză BBC relevă faptul că, în a doua perioadă de 12 luni pe linia frontului deschis de Rusia în Ucraina – pe măsură ce Moscova şi-a impus aşa-numita strategie a ”maşinii de tocat carne” – numărul de morţi a fost cu aproape 25% mai mare decât în primul an. BBC rus, grupul media independent Mediazona şi voluntari au numărat decesele începând cu februarie 2022, acestea depăşind 50.000.

Noile morminte din cimitire au ajutat la furnizarea numelor multor soldaţi.

De asemenea, echipele au cercetat informaţii din surse deschise din rapoarte oficiale, ziare şi social media.

Mai mult de 27.300 de soldaţi ruşi au murit în al doilea an de luptă, o reflectare a modului în care câştigurile teritoriale au venit cu un cost uman uriaş.

Rusia a refuzat să comenteze.

UPDATE

„Lucrăm în fiecare zi, fără nicio pauză, pentru oportunităţi mai mari în relaţiile cu partenerii. Lucrăm pentru a obţine mai mult ajutor real. Lucrăm pentru a obţine o adevărată egalitate în apărarea împotriva terorii, atunci când aceleaşi reguli, cu adevărat egale, se aplică pentru noi aici, în Ucraina, în Europa şi în alte părţi ale lumii, atunci când ne confruntăm cu aceleaşi manifestări de teroare, cu aceleaşi atacuri cu rachete şi drone. Am auzit multe în ultimele două zile. Conflicte diferite – aici în Europa şi în Orientul Mijlociu – niveluri diferite de ameninţare, spaţii aeriene diferite. Deşi, „piesele de şah” şi balistica sunt aceleaşi… Ameninţări diferite de escaladare. Dar sunt vieţile umane diferite, au oamenii o demnitate diferită? Nu. Noi preţuim fiecare viaţă în mod egal. Trebuie să o preţuim. Trebuie să le protejăm de teroare la acelaşi nivel”, a spus Zelenski în discursul său video de marţi seară.

El a anunţat în context că Ucraina va solicita o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina pentru a discuta despre protecţia antiaeriană, furnizarea de sisteme de apărare aeriană şi rachete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.