Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român care a prezentat la controlul de frontieră documente false pentru autoturismul pe care îl conducea.

Sâmbătă, în jurul orei 13.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localității Mihăileni, judeţul Botoșani un autoturism marca Ford Transit, înmatriculat în Portugalia, condus de cetățeanul român N. F., în vârstă de 22 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea dovezii efectuării inspecţiei tehnice periodice prezentată la control pentru mijlocul de transport în cauză, s-au efectuat  verificări specifice, în urma cărora s-a constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  •  

Sursa: Realitatea de Botosani