Ministerul Apelor și Pădurilor realizează lucrări de recalibrare a albiei râului Miletin pe raza comunelor Coșula, Copălău și Cristești, pe o lungime de 2540 m si un volum de 45000 m3. Valoarea lucrărilor este de 185000 lei.  

Județul Botoșani beneficiază din nou de fonduri pentru reducerea și îndepărtărea efectelor indundațiilor în zonele predispuse la aceste fenomene. Lucrările care au demarat deja în zona Coșula-Copălău-Cristești sunt o dovadă a faptului că prevenția a devenit prioritatea Ministerului Apelor și Pădurilor. Aceste lucrări vor continua și în cursul anului viitor în zonele cele mai expuse la inundații în județul Botoșani și în întreaga țară, în funcție de prioritizare a declarat Dan Deleanu, coordonator al direcției de investiții și fonduri europene și subsecretar de stat în cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor.

În zona menționată, începând cu primăvara anului viitor, va demara un proiect complex, în valoare de 3 milioane de euro, care va cuprinde acumulări nepermanente cu rol de reducere a debitelor maxime pe râurile Miletin și Horoghiuca, proiect care va pune în siguranță gospodăriile și terenurile agricole care sunt mereu afectate de viituri în sus numitul areal.

Articolul precedentFostul primar al comunei Mitoc a rămas fără 300 de tone de furaje după ce a postat câteva fotografii cu drumul Manoleasa – Rădăuți Prut
Articolul următorPiromanul de la Corlăteni a fost reținut. Paguba creată este de 250.000 lei